Řevnice

Řevnice

Autor: Václav Zahradníček, Michal Kotlas
Dodavatel: Domesi, s.r.o.
Užitná plocha: 175,9m2
Realizace: 2015

Architektonická studie řeší návrh rodinného domu ve stávající zástavbě obce Řevnice. Pozemek ke stavbě domu je svažitý od východu, kde také přiléhá místní komunikace s vjezdem na pozemek, kde se nachází původní chata, která bude před výstavbou rodinného domu demolována. Na pozemku je také velké množství vzrostlé zeleně, která bude v maximální možné míře zachována. Stávající sklady na hranici pozemku budou opatřeny dřevěným obkladem a budou zakomponovány s rodinným domem v celek.Navrhovaný dům bude umístěn ve stopě původní chaty. Provoz v domě je rozdělen do dvou bytových jednotek. Každá z nich má své soukromí a část zahrady. Z malé garsonky je možnost výstupu do severní části zahrady se stávající pergolou. Rodinný dům pak využívá hlavní zahradu s bazénem. Hmota domu je koncipována kompaktně – z hlavní dřevěné hmoty vybíhá čistá bílá přízemní část obývacího pokoje, který se tak dostává více do hloubky zahrady a nechává se jí obklopit společně s terasou, která je kryta a umožňuje stolování za jakéhokoliv počasí. V horním podlaží jsou pak umístěny pokoje. Ložnice je obohacena o intimní terasu, která je chráněna zvýšenou atikou. Pultová střecha domu vystihuje sklon pozemku.