Nové Jirny

Nové Jirny

Autor: Václav Zahradníček
Spolupráce: Radim Oblouk
Dodavatel: Domesi, s.r.o.
Užitná plocha: 113,3 m2
Fotografie: Lina Németh
Realizace: 2012

Navrhovaný dům leží na rovinatém pozemku v bezprostředním okolí bývalých zahrad. Vstup a příjezd na pozemek je z jeho jižní části orientované do ulice.
Dům je umístěn ve střední části zahrady tak, aby měl dostatečný odstup od stávajících staveb. Stavba je dvoupodlažní s pultovou střechou ve sklonu 10°, orientovanou k východu.
V přízemním podlaží se nachází obytná místnost, kuchyň, jídelna, do budoucna oddělitelný prostor na spaní, hygienické zázemí domu a technická místnost. V druhém podlaží je ložnice se šatnou, dva dětské pokoje a hlavní koupelna domu.
Východní a západní fasáda je navržená s omítkou a okny v podélném členění. Na těchto bočních fasádách prochází v místě rohových oken dřevěný obklad štítů domu, tímto se vytváří charakteristický obrys stavby ve tvaru písmene S.